Ovenstegt Dådyrkølle

Ingredientser
Kød
2 Dådyrkøller
25 hakkende tørrede enebær
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 dl fond
5 dl vand
3 dl piskefølde
Sause
Stegesky fra dyrekøllen
25 g blåskimmelost 30%   (50+)       
1½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
2 dl piskefløde
4spsk hvedemel
evt. kulør
Småstegte kartofler

150g smør
3kg små kogte og pillede aspargeskartofler
50g hakkede hasselnøddekerner


 

Dyrekølle: Gnid køllerne med enebær, salt og peber. Læg køllerne i en bradepande i ovnen. Hæld efter ½ time fond, vand og piskefløde ved.
Tag dyrekøllerne ud af ovnen efte ri alt 1 time og 50min. og mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur. Den skal max være 68grader.
Si skyen fra og steg evt. dyrekøllen færdig de sidste 10min. Lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Sause: Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til der er ca. 8dl. Tilsæt ost, salt og peber. Rør fløde og mel sammen og kom det i den kogende sause. Kog sausen ved svag varme og under omrøring i ca. 5min. Smag sausen til.

Smørstegte kartofler: Lad halvdelen af smørre blive gyldent i en sauterpande og tilsæt halvdelen af kartofler og nødder. Steg dem ved svag varme i ca. 5 min. til kartoflerne er let gyldne. Vend forsigtning rundt i blandingen under stegning.
Steg den anden halvdel af kartoflerne på samme måde.